Wie is Rosa?

Rosa Becks is een 21-jaar jonge filmmaker uit Nederland. Rosa is opgegroeid in Rotterdam en leeft daar een vrij en creatief leven. Naast een diepgewortelde liefde voor haar stad en zijn geschiedenis, identificeert zij zichzelf als een feminist en een activist. Zij voelt zich geroepen om met haar voorrecht op te komen voor de rechten van vrouwen, de rechten van de LHBTI+ gemeenschap en streeft naar een samenleving waar de kleur van iemands huid geen nadelige gevolgen voor diegene met zich meebrengt. Rosa is bijzonder sterk van mening dat we met z’n allen moeten werken voor een betere wereld waarin iedereen zich welkom voelt. Deze onderwerpen zal het publiek vaker tegenkomen in Rosa’s werk.

Educatie

In 2016 startte Rosa aan haar opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens deze opleiding heeft zij haar liefde voor film ontdekt wat haar vervolgens naar Groener Gras Filmproducties bracht, waar zij een aantal maanden stage heeft gelopen. Hier heeft zij besloten dat zijn van het creëren van films haar beroep wilde maken. Sinds 2019 studeert zij Audiovisueel Design aan de Willem de Kooning Academie waar zij haar talent op professioneel niveau mag ontwikkelen. Haar huidige studie bevalt haar goed en ze kijkt uit naar het creatieve toekomstperspectief wat haar via deze studie wordt geboden.

Rosa's films

Rosa fascineert zich voor maatschappelijke onderwerpen en doet haar best deze onder de aandacht te brengen. Met haar films wil zij mensen hun ogen laten openen en ze op een andere manier naar de wereld laten kijken. Dit doet zij door films te maken waarin mensen zich kunnen herkennen of zich kunnen inbeelden dat dit zomaar in ieders leven kan gebeuren. Rosa prikkelt graag de emoties van haar publiek om ervoor te zorgen dat ze niet alleen naar haar films kijken, maar er ook nog eens over nadenken wanneer de film is afgelopen. Rosa laat zich graag inspireren door de wereld om haar heen en in het bijzonder door alledaagse belevenissen. Want wat voor de een als alledaagse gebeurtenis wordt beschouwd, hoeft dit voor een ander niet te zijn. Dit maakt het exceptioneel. Rosa’s voorbeelden in de wereld van film zijn Alfred Hitchcock, Marleen Gorris en Wes Anderson. Zij laat zich echter ook inspireren door popiconen David Bowie en Lady Gaga. Met hun persoonlijke verhalen inspireren zij anderen en dit is precies wat Rosa wil doen met het maken van haar films.